Wall of Fame

Pavo - Feeding Excellence

Winnaar Horses Product van het Jaar 2016
& Categoriewinnaar: Voer(benodigdheden)

Ruwvoer – gras, hooi en voordroogkuil – is voor paarden de belangrijkste voedingsbron. Voor het samenstellen van een gezond rantsoen moet je dus eerst weten wat er in je ruwvoer zit, zodat je gericht kunt aanvullen met het juiste krachtvoer.

Daarom heeft Pavo samen met Eurofins Agro de Ruwvoer Quickscan ontwikkeld: een analyse waarbij je tegen kostprijs ruwvoer kunt laten testen op energie-, eiwit- en suikergehalte. Deze inzichten zijn van cruciaal belang voor de gezondheid en prestaties van bijvoorbeeld ‘probleempaarden’ met hoefbevangenheid, maar zeker ook voor sportpaarden. Van de 80.000 adressen waar paarden staan in Nederland, laat momenteel slechts 3% zijn ruwvoer testen. Er is dus nog veel werk aan de winkel!

Categoriewinnaar: Voer(benodigdheden) 2015

Het doel van Pavo is altijd om de behoefte vanuit de markt te vertalen naar innovatieve voedingsconcepten.

Pavo TopSport is hier een mooi voorbeeld van. Zo blijkt uit ruwvoeronderzoek dat in heel veel gevallen de eiwitgehaltes in het ruwvoer veel te laag is voor paarden die goed moeten presteren in de sport. Zij hebben namelijk niet alleen energie nodig, maar ook ongeveer 1 kilo eiwit per dag voor de spieropbouw en -ondersteuning. Als deze hoeveelheid niet in het ruwvoer aanwezig is, moet het worden aangevuld met krachtvoer. Samen met dierenartsen van DAP Bodegraven is daarom Pavo TopSport ontwikkeld: het enige product op de markt dat topsportpaarden zo’n eiwitrijke topping aanbiedt. Gebaseerd op onderzoek en positief getest door topsporters zelf!

Categoriewinnaar: Voer(benodigdheden) 2013

Tien jaar geleden was bietenpulp een vrij onbekend product voor paarden, terwijl de vezelfractie zeer geschikt is voor oudere en/of magere paarden die moeite hebben met kauwen. Het probleem met ‘normale’ bietenpulp is het enorm hoge suikergehalte (15-20%).

Dat probleem heeft Pavo SpeediBeet niet: Pavo SpeediBeet bevat slechts 5% suiker. Met dit product heb je wel het voordeel van de voor paarden zo gezond mogelijke bietenpulpvezels en niet het nadeel  van het hoge suikergehalte! Pavo SpeediBeet is daardoor ook zeer geschikt voor paarden en pony’s die een suikerarm-rantsoen nodig hebben.

Categoriewinnaar: Supplementen 2012

Pavo heeft al vele jaren de Podo-lijn in het assortiment.

In samenwerking met de Gezondheidsdienst voor Dieren en de Faculteit Diergeneeskunde heeft Pavo van 2009 tot 2011 een grootschalig onderzoek gedaan naar de botontwikkeling bij opgroeiende paarden tot één jaar. Het geheim zit in de juiste verhouding van calcium, magnesium en fosfor, waarbij met name fosfor bij jonge paarden moet worden aangevuld. Op basis van deze onderzoeksresultaten is Pavo Podo®Care ontwikkeld: het voedingssupplement met een wetenschappelijk onderbouwde verhouding calcium, magnesium en fosfor, zodat het opgroeiende veulen zich optimaal kan ontwikkelen!