Winnaars Horses Product van het Jaar 2016

De Horses Product van het Jaar Awards zijn donderdagavond 9 februari uitgereikt in Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel. Hierbij alle winnaars op een rij.

 

Overall winnaar en winnaar categorie Voer(benodigdheden)
Ruwvoer Quickscan van Pavo

Ruwvoer – gras, hooi en voordroogkuil – is voor paarden de belangrijkste voedingsbron. Het dagelijkse rantsoen bestaat voor 70% tot 100% uit ruwvoer. Om een gezond rantsoen samen te kunnen stellen is het belangrijk om te weten hoeveel energie, eiwit en suiker jouw ruwvoer bevat. Met de Ruwvoer Quickscan kun je voor € 19,95 jouw ruwvoer snel en eenvoudig op deze drie waarden testen. Op de analyse zie je de speedometers met het energie-, eiwit- en suikergehalte. In een tabel kun je zien voor welke groep paarden dit ruwvoer geschikt is. Indien gewenst neemt Pavo telefonisch contact op om de uitslag te bespreken.

 

Plaats 2 in categorie Voer(benodigdheden):
HAVENS Gastro+
Uit onderzoek blijkt dat veel paarden kampen met maagzweren, waardoor optimaal presteren onmogelijk wordt. Het nieuwe Gastro+ biedt hiervoor uitkomst! Deze complete 7mm brok is speciaal ontwikkeld voor paarden met maagzweren en/of andere verteringsproblemen. Het bevat een speciale cocktail van zuurbuffers en probiotica om overmatig maagzuur te neutraliseren en om de maag en spijsvertering te kalmeren.

 

Plaats 3 in categorie Voer(benodigdheden):
Marstall Bergwiesen-Mash
Het graan- en melassevrije, suikerarme en licht verteerbare alternatief voor de klassieke slobber. Bergwiesen-Mash combineert positieve eigenschappen van een slobber met een compleet graanvrije samenstelling op basis van hooivezels uit de Duitse Alpen. Hierdoor blijft de insulinespiegel laag en is het nu ook mogelijk paarden een smakelijke slobber te geven die de spijsvertering stimuleert zonder dat de stofwisseling belast wordt.


Winnaar categorie Opleidingen:
NCSAH

De Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH), de hippische beroepsopleiding voor trainers en instructeurs, wil professionals afleveren die de bewegingen van het paard kunnen analyseren en begrijpen. Fysiek en mentaal welzijn van het paard staat daarbij centraal. Daarvoor is veel kennis van biomechanica en trainingstechnieken van het paard nodig. Studenten worden op basis van klassieke principes opgeleid tot het hoogste dressuurniveau en leren analyseren en probleemoplossend werken. Ook wordt er veel vanaf de grond gewerkt en staan anatomielessen en dissecties op het opleidingsprogramma. Voor de NCSAH doceren Grand-Prix instructeurs, erkende paardenartsen en vele andere gediplomeerde experts. De NCSAH is een CRKBO erkend instituut en met de diploma’s is een beroepsverzekering af te sluiten.

 

Plaats 2 in categorie Opleidingen:
Leergang Paardenwelzijn
Freestyle Academy’s leergang paardenwelzijn is een brede kennisopleiding die zich uitstrekt tot alle aspecten betrokken bij het welzijnsmanagement van paarden. Je ontwikkelt je op het gebied van gedragsleer tot hoefverzorging en van tandheelkunde tot voedingsleer, anatomie, biomechanica, het herkennen van medische problemen en het doorverwijzen naar de juiste specialist. Te volgen zonder eigen paard in een deeltijdprogramma van 12 lesdagen.

 

Plaats 3 in categorie Opleidingen:
Bitfitter opleiding: International College for Professional Bitfit Consultants
De International College for Professional Bitfit Consultants (ICPBC) is de professionele opleiding voor therapeuten, juryleden, instructeurs, ruiters, tandartsen, dierenartsen en andere hippische professionals die meer kennis willen vergaren op het gebied van bitfitten. Vaker dan gedacht is het bit dé ‘missing link’ in een behandelingsresultaat, training, gedrags- of aanleuningsprobleem. Natascha van Eijk (PassendBit) is grondlegster van de opleiding.


Winnaar Categorie Diensten:
Online mestonderzoekkit

Het welzijn van paarden wordt steeds belangrijker. Uit onderzoek is gebleken dat 8 van de 10 paarden onnodig wordt ontwormd. Worm&Co biedt een volledige dienstverlening op het gebied van mestonderzoek. De werkwijze is heel eenvoudig; bestel gemakkelijk online een mestonderzoekkit, stuur het mestmonster op per post en binnen 24 uur ontvangt u de uitslag met passend advies in de mailbox. De mestonderzoeken worden uitgevoerd door het enige parasitologisch laboratorium in Nederland. Worm&Co is het énige bedrijf dat een volledig online, transparant dossier hanteert. Onder anderen Anky van Grunsven en Wout-Jan van der Schans maken gebruik van deze betrouwbare innovatieve dienstverlening.

 

Plaats 2 in categorie Diensten:
Equine Services
Alleen het beste is goed genoeg voor jouw paard. Maar hoe vind je de juiste professionals? Equine Services is een nieuw, toegankelijk informatieplatform en zoekmachine ineen. Kwaliteit voor jouw paard is belangrijk en daarom staan alleen gecertificeerde en gediplomeerde professionals vermeld in deze locator. Om de samenwerking binnen de paardenzorg een boost te geven, organiseert Equine Services bijeenkomsten voor deze professionals.

 

Plaats 3 in categorie Diensten:
Opleidingstraject aquatraining
Aquatraining wordt steeds populairder door de vele successen, echter komen nu ook aquatrainers op de markt die een onjuiste manier van bewegen faciliteren of worden paarden onvakkundig getraind. Vanwege deze ongewenste ontwikkelingen biedt Leen Soldaat van iDots Horse Products een opleidingstraject aan waarbij men alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet omtrent aquatraining om zo op de meest optimale en veilige manier paarden in de aquatrainer te kunnen trainen.


Winnaar categorie Uit de zadelkamer – zadels:
LeMieux Twin Sided X-Grip

‘Get a Grip’ wordt letterlijk genomen bij LeMieux! In samenwerking met Acavallo heeft LeMieux een zadeldek ontwikkeld met een anti-slip gel onderzijde en X-Grip siliconen aan de bovenzijde: de X-Grip Twinsided Technology. Door deze dubbelzijdige grip liggen de sjabrakken en half-pads als een huis op het paard en onder het zadel. Voeg daar nog de vier verschillende opties om de singel door de singellus te halen aan toe en het zadel blijft gegarandeerd stabiel liggen. Buiten de grip heeft de LeMieux Twin Sided X-Grip een super schokabsorberende werking. De bamboe lining heeft unieke antibacteriële eigenschappen, droogt zeer snel en is ademend.

 

Plaats 2 in categorie Uit de zadelkamer – zadels:
Props Saddle DNA
Door het aanbrengen van Synthetisch DNA met Microdots wordt het zadel gekenmerkt met een uniek identificatienummer dat op naam van de eigenaar geregistreerd wordt. Hiermee is het zadel na diefstal te herleiden naar de rechtmatige eigenaar. Door het aanbrengen van stickers en borden kunnen daders geattendeerd worden op de aanwezigheid van het DNA (preventief). Doordat er per zadel een uniek nummer geregistreerd wordt, is de registratie en het zadel overdraagbaar naar de nieuwe eigenaar.

 

Plaats 3 in categorie Uit de zadelkamer – zadels:
Zandonà Carbon Air Stud singel
De Zandonà Carbon Air Stud singel is een uiterst innovatieve singel, die de evolutie van de traditionele leren singels vertegenwoordigt om ultieme prestaties en comfort te bereiken voor paard en ruiter. De belangrijkste kenmerken zijn: een automatische gespsluiting; ‘air intakes’ voor extra ventilatie; carbon inzetstukken voor extra bescherming; anatomische TPU-vorm voor ultiem comfort; karabiners van luchtvaart-aluminium met beschermende buitenlaag; 100% gemaakt in Italië.


Winnaar categorie Uit de zadelkamer – overig:
Kettner Snap Diamond

De Kettner Snap Diamond is een handgemaakt hoofdstelnummer van leer dat heel eenvoudig te bevestigen is aan het hoofdstel door middel van het unieke drukknopsysteem, wat ook weer terug komt in het aanbrengen van de nummers op de houder. Je krijgt een tool waarmee je er in een eenmalige actie voor kan zorgen dat je in de toekomst het hoofdstelnummer ook heel makkelijk en snel aan je sjabrak kan bevestigen.
De Snap Diamond is leverbaar in zwart, cognac en roze. Ook verkrijgbaar zonder diamanten. Een prachtig doosje, inclusief handleiding, zorgt ervoor dat je niet snel nummers verliest. Een ware musthave!

 

Plaats 2 in categorie Uit de zadelkamer – overig:
BR Concord® Leader
Concord®: Het nieuwe bewegen voor paarden. Het unieke van Concord® is dat het paard op geen enkele wijze wordt geforceerd, maar het mogelijk maakt voor het paard om zonder enige vorm van dwang een juiste houding aan te nemen. De Leader corrigeert bij africhting en training; herstelt na zware inspanning en ondersteunt tijdens revalidatie. De methode brengt symmetrie in de beweging, helpt bij de ontwikkeling van de bovenlijn en de verbetering van de stap.

 

Plaats 3 in categorie Uit de zadelkamer – overig:
Horzehoods
Horzehoods houden een paard schoon, warm, zorgen voor een glanzende vacht en houden manen en vlechtjes op hun plaats. Horzehoods zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren, met of zonder oren en in verschillende maten; van mini tot Big Range. Ze zijn gemaakt van een top kwaliteit strech stof en hebben een super pasvorm voor optimaal draagcomfort. Horzehoods beschikken over een fleeceband over de neus, een vast verstelbare singel en een sterke rits aan de onderzijde.


Winnaar categorie In en om de stal en winnaar Ondernemersprijs:
Sticky-Trap Dazenvallen Lijm

Met Sticky-Trap dazenvallen lijm, ontwikkeld door ondernemer Rob Wip, maak je eenvoudig de meest efficiënte dazenval. Met Sticky-Trap maak je voor een paar euro eenvoudig een val die een dazenplaag aanpakt. Met 1 emmer dazenlijm kun je tientallen vallen maken. Je gebruikt hiervoor een zwarte emmer aan een koortje die je (in de zon) nabij de plaag op circa 80 cm laat bungelen.
Geen bijvangsten; vlinders, bijen en overige insecten zijn nectar zoekende en gaan op zoek naar een bloem of ander zoetigheid. Deze lijm is speciaal ontwikkeld en stoot deze insecten af. Voor overigen (mens en dier) is Sticky-Trap verantwoord, niet giftig en de kleefkracht heeft enkel effect op kleine insecten!
1 val = 5000 m2 / 5 paarden

 

Plaats 2 in categorie In en om de stal:
Gallagher S100
Met de Gallagher S100 kun je nu gemakkelijk een afrastering van 10 km plaatsen zonder dat je zelf de batterij hoeft op te laden. Dit krachtige apparaat dat werkt op zonne-energie is snel te installeren en gemakkelijk te vervoeren. Ideaal om paddock, rijbak of weiland te voorzien van stroom. Geen gedoe meer met lege batterijen, met de S100 heb je zelfs 3 weken zonder zon nog stroom!

 

Plaats 3 in categorie In en om de stal:
Opstrooimachine Purple Spreader
De Purple Spreader is een makkelijk aan- en af te koppelen aanbouwdeel aan miniloader om stallen mee op te strooien. Een heerlijk fluffy strobed voor het paard met deze zelf ladende, eenvoudig te bedienen machine. Speciaal ontwikkeld voor de paardenhouder, rekening houdend met de specifieke eisen van de sector. Het stro blijft lang en wordt, zonder extra stofontwikkeling, goed losgemaakt door deze machine die makkelijk in de stalgangen past.


Winnaar categorie Veiligheid:
Back on Track’s EQ3 Rijhelm met MIPS-technologie

Back on Track’s EQ3 is de eerste rijhelm uitgerust met MIPS ingebouwde veiligheidstechnologie. Het unieke deeltje zit in de gele schijf, die het eigen beschermingsmechanisme van de hersenen nabootst. Bij een val kan het gele gedeelte van de helm onafhankelijk bewegen van de buitenmantel, waardoor de kans op hersenletsel verminderd wordt.
De EQ3 Helm is verkrijgbaar in twee verschillende designs: EQ3 Smooth Shell en EQ3 Microfibre, beide in de kleuren blauw en zwart. Binnenkort is er ook een uitvoering in koperbruin verkrijgbaar. De binnenvoering gemaakt van Coolmax® is afneembaar en wasbaar. Verkrijgbaar in de maten 53 – 61.

 

Plaats 2 in categorie Veiligheid:
Saferider
Saferider is een app speciaal ontwikkeld voor ruiters. Naast snelheid en afstand meten kan deze app twee dingen die geen andere route tracking app kan. 1) Het laat de gereden route al zien tijdens de rit, dus verdwalen in het bos is verleden tijd, je weet altijd waar je bent. 2) De app heeft een bewegingsdetectie en val alarm. Wanneer de app een periode geen beweging waarneemt klinkt er een pieptoon, deze kan met beweging worden uit gezet. Wanneer de ruiter niet op de toon reageert stuurt de app automatisch een alarm naar de opgegeven ‘buddy’.

 

Plaats 3 in categorie Veiligheid:
Props Equi-Secure
Equi-Secure is een combinatie van GPS-toepassingen die de positie van ruiters én hun paarden weergeeft en (door een ‘man-down’ functie al dan niet automatisch) alarmeert bij een val. Een open spreek-luister verbinding kan tot stand worden gebracht en duidelijkheid geven over de fysieke toestand van de ruiter. Via laptop, computer of smartphone is de positie van paard én ruiter nauwkeurig te volgen zodat accuraat hulp geboden kan worden. Bovendien kan bij georganiseerde buitenritten vanaf stal de positie van de paarden gevolgd worden.


Winnaar categorie Kleding:
Pikeur Candela Grip Jeans

De bewezen favoriet van vele amazones in een compleet nieuwe uitvoering. De Candela Jeans rijbroek met innovatieve GRIP op het zitvlak is een garantie voor antislip. De Pikeur GRIP is gemaakt van een innovatieve PU coating, die een uitzonderlijke duurzaamheid heeft in tegenstelling tot siliconen die meestal gebruikt worden. De rijbroek is gemaakt van 4 way stretch jeansstof die in alle richtingen super elastisch is. Ondanks de GRIP op het zitvlak blijft de broek elastisch door speciale productietechnieken van Pikeur. Daardoor profiteer je, naast de hogere taille en een elastische beenafsluiting, van het maximale draagcomfort in een jeans uitvoering!

 

Plaats 2 in categorie Kleding:
Slavenband met paardenhaar
Stijlvol en sterk, dat is deze ovale zilveren slavenband met scharnier en veersluiting. Standaard zijn in deze armband 2 fraaie 4-strengenvlechten verwerkt. Met graveringen en diamanten of zirkonia’s kan de armband nog persoonlijker gemaakt worden. Zowel in gepolijste als gematteerde uitvoering mogelijk. Doordat ook deze armbanden geheel zelf ontworpen en vervaardigd worden door Paardenhaarsieraad.nl, worden ze helemaal aangepast aan de maten en de vorm van je pols.

 

Plaats 3 in categorie Kleding:
Functional Fashion wear
Fashion gecombineerd met de wensen van indoor- en outdoorsporters. Dit technische shirt uit de PK International collectie is de ultieme mix van beide. Met zijn fashionable print altijd on trend en dankzij de speciale Meryl stof is het shirt sneldrogend, ademend en uv-werend. Als eerste laag onmisbaar: het reguleert je lichaamstemperatuur en helpt je je sportprestaties te verbeteren. De prints en kleuren worden ieder seizoen volgens de laatste trends gestyled.


Winnaar categorie Schoeisel:
Alberto Fasciani – Elastic Custo laars

De Elastic Custo laars van Alberto Fasciani is super soepel door het zachte elastische materiaal, dat bovendien bestand is tegen regen, water en modder. De binnenkant van de Elastic Custo laars is uniek doordat het naast het gebruikelijke leder voorzien is van een dun laagje rubber, waardoor de laars een optimale grip heeft, zonder schuurplekken op het zadel te veroorzaken. Het comfort is zeer hoog door de sportieve en ergonomisch gevormde zool en de kap die voorzien is van een klittenbandsluiting. Uitstekend te gebruiken op, maar ook naast het paard! De uitgebreide kleuren- en matenrange maakt dat deze laars voor elk wat wils te bieden heeft.

 

Plaats 2 in categorie Schoeisel:
Celeris Bia Rijlaars
Celeris rijlaarzen worden volgens de traditionele ambacht in de beste leerateliers van Portugal handgemaakt. Alle rijlaarzen van Celeris worden gemaakt van topkwaliteit kalfsleer en zitten door het maatwerk vanaf het begin heel comfortabel. De Bia is het paradepaardje van Celeris Rijlaarzen. Prachtige looks, hoog comfort en het uiterlijk is geheel custom made te maken naar de wensen van de klant. Niemand minder dan Emmelie Scholtens is de trotse ambassadeur van de Bia Dressuurlaars.

 

Plaats 3 in categorie Schoeisel:
De Niro Salentino
De in Italië vervaardigde Tricolore Salentino rijlaarzen zijn uniek, eigentijds en gemaakt van top kwaliteit kalfsleder. Het instapmodel van De Niro Boots is gekenmerkt om de perfecte pasvorm dankzij de rits aan de achterzijde met aan de buitenzijde elastiek. Tricolore Salentino rijlaarzen worden geheel naar eigen wens samengesteld. Kies voor generfde of gladlederen rijlaarzen in de kleuren zwart, bruin of blauw. Voor de top, de top piping en de teenkap zijn vele opties mogelijk. Zo is elke rijlaars uniek.


Winnaar categorie Verzorging:
StripHair™ Gentle Grooming Kit

Het innovatieve poetsen uit Amerika: De StripHair™ Gentle Grooming Kit. Een unieke vachtverzorgingsset die het hele jaar bij vele vormen van vachtverzorging kan worden gebruikt. De set bestaat uit een Large en Mini Grooming tool, natuurlijke verzorgingsspray en glansdoek. StripHair verwijdert moeiteloos losse haren, overtollig talg, huidschilfers, zand en opgedroogde modder- en zweetplekken. Het geeft een heerlijke massage en zorgt voor een mooie glans. Kan gebruikt worden tijdens het wassen en werkt uitstekend als zweetmes. Bevat geen scherpe onderdelen, is veilig en is zeer geschikt voor gevoelige paarden. De tools zijn slijtvast en niet poreus, en zijn hierdoor eenvoudig te reinigen en hygiënisch!

 

Plaats 2 in categorie Verzorging:
Vitafloor
Vitafloor is de ‘Whole Body Vibration’ trilplaat die speciaal voor paarden is ontwikkeld. De vibraties zorgen voor verbeterde bloedsomloop, stimuleren de hoefgroei, verbeteren de botdichtheid en werken ontstekingsremmend en kalmerend. Rugspieren worden sterker en meer symmetrisch. Blessures aan pezen en banden genezen sneller met een betere kwaliteit van het genezen weefsel. In het werk vertonen paarden verbeterde gangen, meer elasticiteit, flexibiliteit en reactiesnelheid.

 

Plaats 3 in categorie Verzorging:
Ice horse Big Black Boots sport
De Ice horse Big Black Boots zijn speciale hoefschoenen met coldpacks. Door de speciale constructie zijn deze hoefschoenen zéér gemakkelijk aan te brengen op een veelal gekwetste paardenhoef.
De speciale coldpacks leveren voor wel 2-4 uur een koelende werking van wel -9 graden.
De schoen wordt gebruikt ter preventie en behandeling van onder meer hoefbevangen paarden.


Winnaar categorie Supplementen:
EquilinIMMUNO

EquilinIMMUNO is een ware boost voor het paard. De darmflora wordt gecorrigeerd, organisch zink en selenium activeren het immuunsysteem, het reinigt en activeert de lever en de nieren en verder ondersteunt het het spiermetabolisme. De IMMUNO werkt positief op het gedrag en uithoudingsvermogen. En dat allemaal in 1 product, bij ruim 90% van de paarden is het bewezen effectief. Het wordt gegeven als kuur van 6 weken, dit kan naast het normale rantsoen, maar het kan ook gegeven worden bij alleen ruwvoer.
Equilin onderscheidt zich in de markt door de grondstofkeuzes, deze zijn van de beste kwaliteit, goed opneembaar en altijd natuurlijk. Ook zijn de producten GMP+ gecertificeerd.

 

Plaats 2 in categorie Supplementen:
NAF Five Star Magic
Magic is een Five Star-formule gebaseerd op magnesium én bevat een unieke combinatie van kruiden en voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze helpen bij het ontspannen van spierweefsel en een goede concentratie. Five Star Magic is een natuurlijk rustgevend middel en zorgt voor meer rust, zelfvertrouwen en concentratie bij paarden en pony’s, wat vooral handig is bij stressvolle situaties.
De werking van Magic is geen verzinsel, maar gebaseerd op gedegen wetenschappelijke voedings- en veterinaire kennis, gecombineerd met ingrediënten van de hoogste kwaliteit.

 

Plaats 3 in categorie Supplementen:
Subli Atleet
Subli Atleet is een zeer eiwitrijk supplement, samengesteld uit een hoog percentage essentiële aminozuren zoals lysine, methionine en cystine. Ook bevat het histidine, threonine, tryptophaan en carnitine. Paarden hebben deze aminozuren nodig om met de juiste training spieren te kunnen vormen. De gebruikelijke voeders (hooi/kuil) bevatten vaak te weinig van deze aminozuren. Door hier 0,3 à 0,5 kg Subli Atleet per dag aan toe te voegen, kan het paard zijn spiermassa laten groeien.

Klik hier voor het nieuwsbericht over de uitreikingsavond van de Horses Product van het Jaar-verkiezing.


Uitleg

In deze vijfde editie van de Horses Product van het Jaar-verkiezing zijn maar liefst 84 hippische producten, diensten en opleidingen ge[eerd, verdeeld over 11 categorieën.
De verkiezing is georganiseerd door Eisma Horsesmedia, uitgever van onder meer Bit, Dressuur en Paardenkrant-Horses.nl, en mede mogelijk gemaakt door Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel.
Vanaf 24 november tot en met 31 december 2016 konden paardenliefhebbers stemmen op hun favoriete producten, diensten en opleidingen. Begin januari kwam de vakjury bijeen op Boerderij Het Gagelgat, onderdeel van paardenrusthuis De Paardenkamp in Soest, om de producten en diensten te beoordelen. In het jurypanel zaten voorzitter Dirk Willem Rosie (hoofdredacteur Paardenkrant-Horses.nl), Hank van Campen (dierenarts), Nicole Slijkerman (voedingsdeskundige), Marlien Smit (hippisch journalist), Carolien Munsters (sportfysioloog) en Gisella Bartels (paardenfysiotherapeut).
De consumentenstemmen en de mening van de vakjury telden allebei – respectievelijk voor 30% en 70% – mee in de einduitslag.


Winnaars ruiterarrangement

Eisma Horsesmedia heeft onder de stemmers van de ‘Horses Product van het Jaar Award’ twee ruiterarrangementen bij het paardenhotel van Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel verloot. Dit arrangement bestaat uit:
– Een overnachting voor twee personen
– Diner met live-cooking en ontbijt
– 2 luxe paardenboxen
– Inclusief alle faciliteiten van het Paardenhotel

De winnaars zijn:
Oscar Rosier
Melissa Hoogeveen

De productteksten op deze pagina zijn afkomstig van de producenten/leveranciers en vallen niet onder verantwoordelijkheid van Eisma Horsesmedia.